Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Hoera! Er groeit een wondertje in je buik.

Bij zwangerschapsyoga maak je contact met jouw kindje, leer je ontspanningstechnieken, vertrouwen, aangepaste yogahoudingen, ademhalingstechnieken en tijd te nemen voor jezelf en jouw baby. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen en je je hierop goed kunt voorbereiden, kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken en houd je je lichaam soepel en sterk.

YogaKyra 33
Yo-ga je mee - jan 2024-113

Een zwangerschap kan je behoorlijk uit balans brengen. Je lichaam verandert voortdurend, en naast die prachtige buik kun je ook te maken krijgen met minder fijne verschijnselen als spierspanningen, bekkenpijn of opgezwollen enkels. Toch hoef je dat alles niet lijdzaam te ondergaan; met yoga kun je je lichaam subtiel een handje helpen.

Zwangerschapsyoga levert een weldaad aan ontspanning, maar je kunt er bijvoorbeeld ook vochtophoping, rugpijn, slapeloosheid en striae mee voorkomen. Daarbij leert het je ook tijdens de bevalling om te ontspannen, mee te gaan op de ‘pijngolf’ van een wee en door te ademen, in plaats van je ertegen te verzetten. Zo kun je je weeën een stuk draaglijker maken.

Elke les leer je wat om te gebruiken tijdens de zwangerschap en bij de bevalling.

De les

Zwangerschapsyoga biedt verschillende oefeningen en technieken die onder andere helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën.

Naast deze lichamelijke oefeningen richt zwangerschapsyoga zich ook op de mentale gesteldheid. Hierbij ligt de focus vooral op ontspanning. Door bewust te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Elke les starten we met een momentje voor jou en je baby en maken jullie contact. Daarna beginnen we met een zonnegroet, gevolgd door een reeks aan yogahoudingen die doorgaan in een flow. We eindigen de les met een ademhalings- en baar oefeningen en meditatie. Tijd om je ervaringen met elkaar te delen en gezellig na te kletsen is er aan het einde van de les met een kop thee op je mat.

YogaKyra 93

“Een heel speciale les voor jou en je kindje(s) in je buik.”

YogaKyra 125

Wanneer starten?

Vanaf de eerste dag dat je zwanger bent of later kun je beginnen met zwangerschapsyoga. Je kunt dit blijven doen tot je bevalling. Tot 16 weken (maar ook later) kun je ook terecht in de reguliere yogalessen.

€97,95 à 7 lessen. Kun je een keer niet? Informeer naar de mogelijkheden. Opgeven kan via de cursus & event pagina.

– Maandag 13 mei 18:45 – 19:55 (VOL)
– Start Dinsdag 3 september 09:15 – 10:20 NIEUW!
– Start Donderdag 12 september 18:45 – 19:55 NIEUW! Nog 1 plekje vrij.

In de zomervakantie is er geen zwangerschapsyoga.

Zwanger ben je niet alleen. Ontmoet vrouwen met wie je je ervaringen kunt delen.

We're going to Ibiza

Yo-ga je met ons mee naar Ibiza? 

8-12 mei 2025
8-12 oktober 2025

Een 5 daags yoga retreat op Ibiza.

Liever in Nederland? De laatste plek voor ons retreat in september 2024 is beschikbaar.